Flow Nieuws

Dág beren op de weg!

Lees mijn artikel in de uitgave van 14 juni 2018 in de Margriet.

Athilde Whyte (48) is een alleenstaande moeder van vier kinderen, van 19, 17, 13 en 3 | lees meer...

Afgelopen zomer zette ze na ruim elf jaar ups en downs dan toch een punt achter de relatie met haar vriend, de vader van haar jongste kind.

“Ik wist eigenlijk al heel lang dat het niet goed was dat ik bij mijn vriend bleef. Er was veel liefde, maar een stemmetje diep van binnen fluisterde al jaren dat onze relatie niet gelijkwaardig was. Toch hebben we nog voor een kind van ons samen gekozen. En toch zijn we daarna nog naar ons droomhuis verhuisd. Ik had te veel draagkracht, kon veel incasseren en zag altijd de positieve kant. Als hij iets onaardigs riep in een ruzie, dacht ik: hij bedoelt het niet zo. Maar ik werd steeds ontevredener. Vooral omdat ik niet echt gezien en gehoord werd door hem. We zaten op een heel ander level. Hij vond bijvoorbeeld financiële zekerheid heel belangrijk terwijl het voor mij draaide om hoe gelukkig je bent. Als hij een grote knuppel was geweest, was het veel gemakkelijker geweest om te stoppen. Maar hij was óók heel lief voor mij en de kinderen. Alleen haalden we elkaar tussendoor steeds naar beneden. Ik kon het met hem nooit hebben over wat ik wilde veranderen. Dan zei hij geërgerd dat ik zeurde. Daardoor hield ik steeds vaker mijn mond en deed ik er alles aan om de harmonie te behouden. Ik ben coach en train vrouwen om trouw te zijn aan zichzelf, maar ondertussen was ik vet ontrouw aan mezelf. Dat begon steeds harder te knagen. Ik leerde pas weer naar mijn hart te luisteren toen mijn dochters mij de spiegel voorhielden. Ik was met mijn oudste op vakantie geweest: een heerlijke ontspannen week waarin ik veel lachte en mezelf sterk voelde. Toen we terugkwamen zei mijn dochter streng: ‘Mam, we zitten na een dag allebei alweer met hoofdpijn en de spanning in huis is niet dragelijk. Ik heb je de afgelopen week zo blij en vrolijk gezien, ik mís die moeder’. Mijn andere dochter deed er nog een schepje bovenop: ‘Je houdt jezelf al jaren voor de gek’. Ik moest ermee stoppen zeiden ze. Ik schrok, maar ik wist dat ze gelijk hadden.

Wat me tegengehouden had om te vertrekken was dat ik mijn kinderen niet nóg een scheiding aan wilde doen. De scheiding van de vader van mijn oudste drie heeft ze veel verdriet gedaan. Ik was ook bang dat ik geen inkomen zou hebben omdat mijn coachbedrijf nog in ontwikkeling was. Ik vond het ook moeilijk om afscheid te nemen van het ideale plaatje: ik was van plan geweest om oud te worden met deze man. Na het gesprek met mijn dochters heb ik ze bedankt en ze gezegd dat we binnenkort zouden gaan. Mijn vriend vertelde ik nog niets, want ik was bang dat ik door zijn reactie terug zou komen op mijn beslissing. Maar nadat we nog samen op vakantie waren geweest en ik compleet uitgeput thuiskwam doordat ik de sfeer telkens probeerde te redden wist ik dat ik meteen weg moest. Ik heb het hem verteld en de volgende dag ben ik met de kinderen vertrokken. Binnen een paar uur had ik via een vriendin een huis waar we terecht konden. Mijn vriend was natuurlijk aangeslagen, maar we hebben een goede ouderschapsregeling voor onze jongste kunnen maken, dus dat is fijn. De meiden waren heel opgelucht en mijn zoon van dertien vindt een tweede scheiding zwaar. Dat snap ik wel. Maar ik wist dat dit de goede beslissing was. Ik wilde ook het goede voorbeeld aan mijn kinderen geven: dat je altijd trouw moet zijn aan jezelf. En dat je moet vertrouwen op het stemmetje diep van binnen, dat weet wat goed voor je is, want ik had al gemerkt dat ik niet gelukkiger werd van het voor me uit blijven schuiven van de beslissing”.

Mijn nominatie voor 99PowerVrouwen met Lucinda Douglas

In dit artikel in de Vrouw geef ik aan voor keuzevrijheid te zijn. 

Mijn Kickstart met Tineke Hakvoort

Ontvang Flow inspiratie

Ontvang Flow inspiratie

Ontvang het laatste nieuws en updates 
vol FLOW inspiratie van mij.

Je bent met succes geabonneerd

Pin It on Pinterest

Share This